informatie

Tekenen(d) voor de dagelijkse praktijk.

Wat is het toch verleidelijk om de aandacht te richten op tegenslag, teleurstelling en verdriet. Zeker in periodes waarin er niet zoveel lichtpuntjes lijken te zijn. Het blijft de uitdaging om het vergrootglas te richten op dat wat helpt en dat wat fijn is, eindeloos opnieuw.
In De Dagelijkse Praktijk ligt met grote regelmaat een vel papier en stiften op tafel tijdens het gesprek en wordt ‘zakelijk tekenen’ ingezet als leidraad (praatplaat), ter verheldering of als samenvatting. Als iets mij door deze coronatijd heeft geholpen en zal gaan helpen dan is het wel in beeld brengen van mijn eigen waardes en plannen en de gesprekken met mijn cliënten. Wat ik een ander gun, gunnen mijn cliënten ook mij: ruimte om te mogen experimenteren, fouten mogen maken zonder sorry te zeggen, te proberen en te leren. Ook voor mij is de dagelijkse praktijk de beste leerschool. Wat ben ik daar dankbaar voor!
Eens in de zoveel tijd probeer ook ik doelgericht mijn vergrootglas te richten op wat ik fijn vind en laat ik me inspireren met een cursus of workshop. En hoe waardevol was het om dat op 2 december j.l. te doen bij de Masterclass Gesprek in beeld van Teken je Boodschap, bij Parkoers in Den Haag. En de rode draad? Inspirerend, fijn, uitdagend, confronterend, spannend en leerzaam. Tekenen(d) voor de dagelijkse praktijk!

Een ding weten we zeker, onze veerkracht en ons bijstellingsvermogen zullen we hard nodig hebben komende tijd. Zoals mijn cliënten bij aanvang van de coronatijd aangaven: ‘deze cursus “veerkracht” volgen we al een tijdje in de omgang met onze belemmeringen’ en inmiddels volgen we de workshop voor gevorderden: “veerkracht bij Corona 5.0”.
Laten we elkaar blijven stimuleren en inspireren om dat wat fijn en helpend is op ons pad te brengen. De Dagelijkse Praktijk wenst jou veerkracht, vertrouwen, compassie, lichtpuntjes en inspiratie en alles waarvan je zelf wel weet dat je het kunt gebruiken.