Over mij

Sinds 1993 ben ik werkzaam als ergotherapeut. Ik heb mijn werkervaring en expertise opgebouwd in een verpleeghuis en op de revalidatie-afdeling van enkele (fuserende) algemene ziekenhuizen. Mijn werkterrein is in de loop der jaren verschoven van ergotherapeutische zorg voor patiënten in het ziekenhuis naar poliklinische revalidatie dagbehandeling en sinds 2018 eerstelijns ergotherapie. Dit in samenwerking met fysiotherapeuten, logopedisten, maatschappelijk werkenden, psychologen, revalidatie-artsen en huisartsen.
Ik heb mij daarbij toenemend gespecialiseerd in de aandachtsgebieden chronische pijn en vermoeidheid, oncologie en Parkinson.

Ontwikkelingen in het vakgebied en scholing hebben mede richting gegeven aan mijn loopbaan. Van grote invloed waren daarbij de tweejarige post-HBO opleiding psychosomatische ergotherapie (afgerond in 2011), de scholing ACT (Acceptance & Commitment Therapy) en diverse scholingen op gebied van slapen (met als afronding Trainer Sounder Sleep in 2015) en zakelijk tekenen.

Als psychosomatisch werkend ergotherapeut handel ik vanuit de waardes erkenning, betrokkenheid, eerlijkheid, eigen regie, autonomie, oplossingsgerichtheid, doelgerichtheid, zingeving, balans en ontwikkeling. Mijn stijl van werken is coachend, inzichtgevend, beeldend en richtinggevend. Ik benut de veerkracht en hulpbronnen die de mens van nature heeft en heeft opgebouwd in het leven. Ik maak gebruik van gesprekstechnieken, inzichtgevende technieken, metaforen, tekeningen, huiswerkoefeningen, ontspanningsoefeningen,lichaamsgerichte oefeningen, gedragsexperimenten en observatie van praktische taakuitvoer. Ter ondersteuning van mijn werkzaamheden kan ik gebruik maken van vragenlijsten.

Mijn doel is om cliënten kortdurend te ondersteunen in het herwinnen van regie, balans en zingeving in het leven.

Martine Stroes